Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Conferință Transparency International despre corupția din Moldova, șefa diplomației moldovene la Berlin, în Serbia continuă summitul central- și est-european.

Premierul in exerciţiu al Moldovei Iurie Leancă se deplasează la Bruxelles pentru întrevederi cu mai multe oficialități europene. Programul vizitei include întîlniri cu comisari europeni și reprezentanți ai Consiliului European. Seara, Leancă se va întîlni cu comisarul european pentru comerț Cecilia Malmstrom, iar joi cu comisarul european pentru politica de vecinătate Johannes Hahn, cu coordonatoarea politicii externe și de securitate a Uniunii Europene Federica Mogherini, și cu vicepreședintele Comisiei Europene ce deține portofoliul Euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

Sefa diplomaţiei moldovene Natalia Gherman se afla la Berlin, unde ea are intrevederi cu oficialități germane, între care și omologul ei Frank Walter Streinmeier.

Transparency International Moldova invită presa la o conferinţă de presă despre rezultatele cercetării sociologice „Corupţia în Republica Moldova: percepţiile şi experienţele proprii ale oamenilor de afaceri şi gospodăriilor casnice”.

La Chisinau continua negocierile cu ușile închise intre reprezentantii partidelor pro-europene pentru formarea unei coaliții.

La Bruxelles are loc consiliul general pentru afaceri al Uniunii Europene, conferinta inter guvernamentala Uniunea Europeana – Muntenegru, iar la Centrul pentru politica europeana se discuta despre prioritatile guvernului de la Kiev.

Coordonatoarea politicii externe si de securitate a Uniunii Europene Federica Mogherini se află la Kiev, iar presedintele ucrainean Petro Poroşenko călătorește în Polonia.

În Serbia continua summitul central- și est-european la care participă și China

XS
SM
MD
LG