Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova vor continua probabil discutiile pentru formarea unui nou guvern intre reprezentantii celor trei partide declarate pro-europene : PLDM, PD si PL, care au decis sa faca impreuna o coaliţie. Simbata, comunistii au lasat de înteles, la o sedinta a Comitetului lor Central, ca ar putea colabora cu partidele pro europene.

Banca Naţionala va cauta, printr-o campanie care incepe astazi, sa ii convinga pe oameni sa foloseasca instrumentele de plata fara numerar – adica să mai renunte la banii lichizi si sa foloseasca mai mult cardurile bancare, transferurile on-line si alte instrumente financiare la care strămosii nostri nici nu visau…

Delegatia Uniunii Europene organizeaza o dezbatere despre asistenta acordata Moldovei, în timp ce Idis „Viitorul”, Expert-Grup si Asociatia de politica Externa vor vorbi despre finalizarea proiectului „Convenţia Naţionala pentru Integrare europeana”.

In Belgia este anuntata o greva generala, dupa cea din Italia, de la sfirsitul saptaminii trecute. Consiliul pentru afaceri externe ar trebui sa se intruneasca la Bruxelles.

Tot la Bruxelles este programata intilnrea premierului Ucrainei, Arseni Iaţeniuc cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Centrul prentru studii de politica europeana de la Bruxelles discuta astazi despre Parteneriatul estic si „drumul spre Riga si mai departe”.

La Moscova, Human Right Watch discuta despre situatia minoritatilor sexuale.

La Roma, secretarul de stat american John Kerry discuta cu premierul israelian Benjamin Netanyahu si are planificate intrevederi cu ministrii de externe din Franta, Germania, Marea Britanie si cu noua coordonatoare a politicii externe a Uniunii Europene, Federica Mogherini.

XS
SM
MD
LG