Linkuri accesibilitate

„Votăm în primul rând pentru viitorul copiilor noştri...”


Cu microfonul Europei Libere printre alegătorii de la Orhei.

Europa Liberă: Pentru ce aţi votat, iată, ce schimbări aşteptaţi?

„Pentru noroc şi pentru o viaţă mai bună.”

Astăzi la Orhei
Astăzi la Orhei

Europa Liberă: Cum vi s-a părut această campanie electorală, v-a determinat să aveţi o alegere fermă?

„M-au convins să merg la vot, cu toată familia am votat astăzi, suntem şase membri. Votăm nu pentru noi, votăm în primul rând pentru viitorul copiilor noştri. Dar vreau să mai menţionez că nu este o campanie electorală, un scrutin cinstit, peste tot observăm fraude, ca să câştige cât mai mult.”

Europa Liberă: Şi se lasă oamenii influenţaţi?

„Vreau să spun că oamenii din Republica Moldova, mai ales cei de la sate, se lasă influenţaţi. Nu au o viziune politică fermă. La Orhei s-au dat şi macaroane şi diferite ajutoare în ajunul alegerilor. Vreau să spun că oamenii, mai ales cei de la oraş, ei de acum ştiu cu cine să voteze.”

„Am votat pentru ca să fie bine în ţară, în Moldova noastră, să facă drumurile. Eu pot să spun una: ei pentru un concert cheltuie mii de euro, dar iată gropile nu vor să le astupe.”

„Oamenii să poată face un ban normal aici în ţară, să primească un salariu măcar de la cinci mii în sus, ca să putem supravieţui, nu că trăi normal. Ceva normal, poate că în următorii doi ani poate să se prevadă.”

Europa Liberă: Aţi urmărit prestaţia politicienilor în campanie, v-au influenţat cumva?

„Sigur, nu prea este înţelegere între ei, dar sperăm că o să fie totul bine.”

Europa Liberă: Ce aşteaptă oamenii să se schimbe?

„Să fim un stat mai pozitiv, mai sigur, să nu fie minciună, să fie adevăr. Să fie schimbări, mai ales în medicină. Cel mai greu se lucrează, dar noi avem cei mai puţini bani.”

Europa Liberă: A fost greu să alegeţi un candidat?

„Da, foarte greu. Noi stăm aici pe loc şi de asta trebuie să mergem la vot, ca în ţară să fie bine, nu să stăm acasă să aşteptăm ceva. Dacă este azi ziua uşilor deschise, toţi trebuie să vină să voteze.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG