Linkuri accesibilitate

Anatol Pătraşcu: „Sunt sigur că până la ora 21.00 vor vota toţi cei 3.000 de oameni care sînt preconizaţi pentru o secţie de votare”


Interviu cu consulul moldovean la Moscova.

La secția de vot deschisă la Moscova, la prânz, se aflau aproximativ 1000 de oameni care așteptau să voteze, spune consulul moldovean Anatol Patrașcu. Presa moldoveană citează martori oculari, spunând că numărul este mult mai mare și că se votează anevoios. Secția de la Moscova, una din cele cinci deschise în Rusia, a primit în total 3 mii de buletine de vot. Consulul Patrașcu spune că ordinea este asigurată în regim obișnuit de poliția de la Moscova.

Anatol Pătraşcu: „La moment într-adevăr sunt cozi, dar situaţia e sub control. Nu a intervenit nici o forţă specială. Sunt angajaţii Ministerului Afacerilor Interne cu care am avut înţelegeri respective - să asigure paza şi ordinea în ziua de 30 noiembrie.”

Europa Liberă: Ne-aţi putea spune cam câţi oameni fizic sunt acum la secţia de vot?

Anatol Pătraşcu: „Nu pot spune exact, dar sunt mulţi, în jur de o mie de oameni.”

Europa Liberă: Cum explicaţi aglomeraţia? Au venit mai mulţi oameni decât s-au aşteptat autorităţile, sau decurge greu votarea?

Anatol Pătraşcu: „Votarea decurge aş spune chiar destul de repede. Toţi membrii biroului sunt încadraţi în procesul electoral. probabil că spiritul civic este un pic mai înalt de această dată.”

Europa Liberă: Câţi au votat până acum?

Anatol Pătraşcu: „Toată informaţia respectivă, despre numărul cetăţenilor care au votat, este pe site-ul CEC-ului.”

Europa Liberă: O să reuşească oamenii să voteze? Cum estimaţi?

Anatol Pătraşcu: „Sunt sigur că până la ora 21.00 vor vota practic toţi cei 3.000 de oameni care sunt preconizaţi pentru o secţie de votare. Cu siguranţă buletine de vot vor fi suficiente. Şi asta pentru că capacitatea de asimilare a numărului de votanţi pentru o secţie este de maxim 3 mii de persoane şi noi facem tot posibilul să ne încadrăm în acest număr.”

XS
SM
MD
LG