Linkuri accesibilitate

Liderul separatiştilor din Luhansk l-a chemat la duel pe preşedintele Ucrainei


Liderul separatiştilor pro-ruşi din Luhansk, Igor Plotniţki, l-a chemat la duel pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, „pentru a pune capăt războiului”, relatează presa rusă care a publicat o scrisoare deschisă a liderului separatist. Plotniţki i-ar fi propus lui Poroşenko să aleagă locul, timpul şi arma pentru duel.

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe Evgheni Perebiinis a scris, într-o postare pe Twitter, că Plotniţki, citez, „merită doar o un duel cu justiţia ucraineană”.

Kievul a anunţat astăzi că Rusia continuă să concentreze trupe militare la graniţa comună, inclusiv tehnică sofisticată, cum ar fi radare de ultimă generaţie şi avioane de luptă Mig-31. Îngrijorări în acest sens a exprimat ieri şi Alianţa Nord-Atlantică. Rusia respinge acuzaţiile că ar fi implicată în conflictul din Ucraina.

Separatiştii pro-ruşi au încercat din nou, noaptea trecută, să ia cu asalt aeroportul din Doneţk. Atacul a fost respins, anunţă ministerul ucrainean al apărării. Luptele la Doneţk continuă în ciuda acordului de pace semnat la începutul lui septembrie la Minsk.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG