Linkuri accesibilitate

Statele Unite condamnă atacul terorist din Israel împotriva unei sinagogi de la Ierusalim


În sinagogă, la scena atacului
În sinagogă, la scena atacului

John Kerry: „Astfel de acte de violență nu-si au locul nicăieri, cu atît mai mult dupa discuțiile pe care le-am avut doar cu o zi inainte la Amman.”

Secretarul de stat american John Kerry a condamnat atacul impotriva unei sinagogi din Ierusalim. Despre declarațiile sefului diplomatiei americane în relatarea corespondentui Europei Libere la Washington.

Atacul pus la cale de doi palestinieni a facut cinci victime, într-o sinagoga din Ierusalim. Secretarul de stat John Kerry a condamnat atacul de la Ierusalim si a cerut conducerii palestiniene sa ia masuri imediate pentru a pune capat incitarilor la violenta, pe fondul cresterii tensiunii intre israelieni si palestinieni.

„In aceasta dimineata, la Ierusalim, palestinieni au atacat evrei care se rugau intr-o sinagoga” – a spus Kerry la putin timp dupa ce a aflat despre incident. El s-a intretinut telefonic cu premierul israelian Benjamin Netaniahu, care a spus ca tara sa va raspunde cu asprime la acest atentat. „Oameni nevinovati care au venit sa se roage au murit in sanctuarul unei sinagogi” - a spus seful diplomatiei americane, caracterizind atacul drept terorism. „Cer palestinienilor la toate nivelele conducerii sa condamne acest act in termenii cei mai categorici. Astfel de acte de violenta nu-si au locul nicaieri, mai ales dupa discutiile pe care le-am avut cu doar o zi inainte la Amman” – a spus John Kerry.

Saptamina trecuta, in Iordania, Kerry a obtinut sprijin din partea premierului Netaniahu, a presedintelui palestinian Mahmoud Abbas si a regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, sa incerce sa reduca tensiunile din regiune. Kerry a amintit ca Israelul a actionat cu calm reducind rectrictiile aplicate unor musulmani care se roaga la moschea al-Aqsa. Kerry a spus ca un act ca acela de la sinagoga din Ierusalim este inacceptabil si a cerut conducerii palestiniene sa puna capat actelor de provocare si sa faca pasi in directia pacificarii regiunii.

Atacul, care a facut trei victime americane, a fost condamnat si de presedintele Obama, care a spus „Intr-un moment atit de delicat este cu-atit mai important ca lideri israelieni si palestinieni si cetateni sa conlucreze pentru reducerea tensiunilor si gasirea unor solutii de pace”. „Prea multi isralieni si palestinieni au murit” - a spus Obama.

XS
SM
MD
LG