Linkuri accesibilitate

Thomas Rymer: OSCE ar putea trimite observatori în România la alegerile parlamentare din 2016


OSCE nu a putut trimite observatori la alegerile prezidențiale din România, dar ar putea să o facă la alegerile parlamentare din 2016, a declarat în exclusivitate pentru Europa Liberă Thomas Rymer, purtătorul de cuvânt al ODIHR (Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului) din cadrul OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa).

„Oficiul pe care îl conduc desfășoară misiuni de observare în toate statele membre OSCE (57 la număr) însă are resurse limitate, ceea ce înseamnă că trebuie să fim foarte selectivi în alegerea țărilor pentru misiunile de observare a alegerilor”, a spus Rymer.

„De regulă, mergem doar unde simțim că vom putea aduce cea mai mare valoare adăugată și să îmbunătățim sistemul electoral din acea țară. Din păcate, deși am primit o invitație din partea statului român, nu am avut resursele necesare să trimitem o misiune acolo la alegerile prezidențiale din acest an. Pentru parlamentarele din 2016 vom face o analiză înainte de alegeri. OSCE se va întâlni cu părțile interesate și va evalua dacă va trimite o misiune de observatori care să îmbunătățească procesul electoral”, a declarat Thomas Rymer.

XS
SM
MD
LG