Linkuri accesibilitate

Hans-Gert Pöttering: Este fundamental ca și după alegerile parlamentare Moldova să rămână pe un traseu european


Parcursul european este alegerea suverană a Republicii Moldova și Uniunea Europeană nu-i va putea refuza o perspectivă de aderare, în cazul în care Chișinăul va continua modernizarea țării, reformarea justiției și combaterea corupției. Pentru a atinge aceste obiective, este fundamental ca și după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 Republica Moldova să rămână pe un traseu european. Declarațiile au fost făcute de fostul președinte al Parlamentului European, Dr. Hans-Gert Pöttering, în cadrul celei de a treia ediții a Forumului Konrad Adenauer de Politică Europeană, care a avut loc astăzi la Chișinău.

Genericul Forumului a fost „Viitorul Republicii Moldova în Uniunea Europeană“. Invitații Forumului au fost Prim-ministrul Republicii Moldova Iurie Leancă și Ex-Președintele Parlamentului European Dr. Hans-Gert Pöttering, actualul președinte al Fundației Konrad Adenauer. Asistența a fost salutată de Sven-Joachim Irmer, directorul Reprezentanței Konrad Adenauer în România și Republica Moldova.

Primul ministru Iurie Leancă a salutat, în cadrul dezbaterilor, ratificarea recentă de către Parlamentul European a Acordului de Asociere cu Republica Moldova, apreciind-o drept semnal clar de susținere în implementarea standardelor europene.

Primul ministru a atras de asemenea atenția asupra faptului că în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European s-a menționat despre aceea că Acordul de Asociere nu este ultimul pas în relația UE cu Republica Moldova. „Acordul vorbește acum despre integrarea economică și asocierea politică, iar Chișinăul își dorește ca asocierea să devină integrare politică, în așa fel încât procesul să devină unul ireversibil. Și acest lucru este posibil, dacă la alegerile din 30 noiembrie cetățenii moldoveni vor vota pentru continuarea acestui curs”, a spus Iurie Leancă , potrivit comunicatului Fundaţiei Konrad Adenauer.

Discuţiile Forumului au fost moderate de Vasile Botnaru, şeful biroului Europei Libere de la Chişinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG