Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este Maria Focşa, redactor-şef la ziarul raional „Câmpia Glodenilor”.

„Recent Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din oraşul Glodeni a marcat un jubileu respectuos – 35 de ani de activitate. O clădire prezentabilă, ce a fost construită doar în 6 luni. A fost aceasta în anul 1979. Au insuflat viaţă noii clădiri cei peste 300 de elevi, ghidaţi de 69 de învăţători şi din acel 1 septembrie 79 a început înscrierea realizărilor şi cucerirea distincţiilor. Despre succesele şi decoraţiile obţinute, despre întâlnirea pedagogilor şi a discipolilor, despre sărbătoarea de suflet se scrie în „Cîmpia Glodenilor”, unde vă puteţi găsi şi numele ori chipul.

Începând din octombrie curent familiile cu venituri mici pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului. Mărimea veniturilor, categoriile de beneficiari, cerinţele pentru beneficierea de aceste ajutoare le găsiţi cu uşurinţă chiar în prima pagină a ziarului nostru raional.

Direcţia Regională Nord a Poliţiei de Frontieră ne informează, că în cele 6 luni, de când RM beneficiază de regim liberalizat de vize, peste 33 de mii de moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, au traversat frontiera prin punctele de trecere Costeşti şi Leuşeni. Însă trecerile sunt însoţite şi de încălcări... Despre acestea şi recomandări pentru cei care pornesc la drum citiţi în ziar.

Recent la Grigoriopol s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului Moldovei la carting. Învingător al acestei activităţi sportive republicane a devenit glodeneanul nostru, Maxim Tudos. În ziar veţi afla în detalii despre dezvoltarea acestui gen de sport în raion, despre cupele campionatului republican, câştigate de glodeneni, despre perspectivele cartingului la Glodeni. Citiţi şi veţi fi informaţi.

Nancy Sandu a trecut cu brio în semifinala „Ring Star”. Are 13 ani, e din satul Petrunea, raionul Glodeni, învaţă la Şcoala de arte, frecventează ansamblul de dansuri „Valurile Nistrului”, este deţinătoarea premiului I la „Ploaia de stele”, premiilor III la „Steaua Chişinăului” şi „Constelaţie muzicală”, România, - aşa a fost prezentată Nensy pe scena „Ring Star”-ului. Pentru a afla cum a fost şi ce va urma – citiţi „Câmpia Glodenilor”.

Pentru ascultătorii acestei emisiuni şi pentru cititorii noştri informez, că începând cu săptămâna aceasta ziarul nostru îşi va suplini paginile până la 12 în baza unei anexe proeuropene, de acelaşi format, color. Aceasta a fost prezentarea ziarului nostru scurt pe doi.”

XS
SM
MD
LG