Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Expert-Grup va ține o conferinţă de presă la sediul din Chișinău al agenției de presă IPN cu tema „Cât ne costă Ignorarea Curţii de Conturi: analiza rapoartelor din trimestrul I 2014.”

La sediul agenției Infortag, tot din capitală, Asociația „Contra Corupției” va ține o conferinţă de presă cu tema ”Situația criminogenă din Republica Moldova.”

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, susţine un briefing de presă începând de la ora 10 la sediul PCRM din Chișinău.

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România invită la sediul Infotag din capitală la conferinţa de presă cu tema „Prezentarea rezultatelor recensământului tuturor studenților și elevilor din Republica Moldova care își fac studiile în instituțiile de învățământ din România. Evenimentul este organizat în cadrul campaniei „EU VOTEZ”.

În Statele Unite au loc astăzi alegeri pentru Congres, legislativul de la Washington – așa-numite alegeri de la jumătatea mandatului. Este posibil ca republicanii, aflați în opoziție față de adminstrația democrată a președintelui Barack Obama, să preia controlul și asupra camerei superioare a legislativului, Senatul.

În România s-ar putea anunța rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidențiale de duminică, la care primii doi clasați sunt potrivit rezultatelor parțiale Victor Ponta și Klaus Iohannis.

La Institutul Legatum din Londra se va lansa o nouă ediție a Indicelui anual al prosperității în lume, dominat din nou, potrivit ciornei trimise în ajun, de țările scandinave.

Secretarul general ONU, Ban Ki Moon, vizitează Austria. Astăzi, în ziua a doua a prezenței sale la Viena, se va întâlni cu secretarul general OSCE Lamberto Zannier, cu ministrul austriac de externe Sebastian Kurz și cu comisarul european pentru cooperare internațională Neven Mimica.

La New Delhi are loc de astăzi și până la 6 noiembrie Forumul Economic Mondial pe tema „Redefinirea parteneriatului public-privat”.

Președintele Franței, François Hollande, se întâlnește la Quebec cu premierul provinciei francofone canadiene, Phillipe Couillard.

La Teheran va fi marcată a 34-a aniversare a cuceririi ambasadei americane în cadrul revoluției islamiste.

În Federația Rusă se sărbătorește Ziua Unității Naționale, sărbătoare introdusă în locul celei consacrate Marii Revoluții bolșevice. Tot astăzi au loc la Moscova și în alte orașe așa-numite „Marșuri rusești”.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG