Linkuri accesibilitate

Partidul Verde Ecologist (PVE)


PVE participă în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 cu sloganul „Un om curat, într-o țară curată!”. În buletinul de vot este numărul 18. Pe lista electorală sunt 39 de bărbați și 29 de femei. Pe primele 5 locuri sunt: Anatolie Prohnițchi, Alla Tofan, Alexei Palancean, Ana Zalevschi și Gheorghe Cebotari.

În aprilie 1992, s-a constituit Partidul Ecologist “Alianţa Verde” din Moldova. Însă la cel de-al V-lea Congres al formațiunii din iulie 2012, și-a schimbat numele în Partidul Verde Ecologist. Din 2008, este membru cu drepturi depline al Partidului Verde European.

Formațiunea este printre puținele din Republica Moldova care are drept scop protecția mediului înconjurător, ocrotirea ecologică şi socială a populaţiei şi eliminarea factorilor umani care generează calamităţi naturale şi sociale.

PVE a participat la alegerile parlamentare din 1994, dar nu a reușit să treacă pragul electoral, reușind un scor de doar 0.4 %. În scrutinul legislativ din 1998, intră în Parlament în cadrul Blocului electoral “Convenţia Democrată din Moldova”. Partidul a participat și în cursa electorală din 2009 și 2010, rezultatul obținut a fost sub un procent din voturile alegătorilor.

Partidul Verde Ecologist a fost înregistrat la 9 aprilie 1992. Doctrina: ecologistă. Președinte: Anatolie Prohnițchi.

Lista electorală

Program electoral

XS
SM
MD
LG