Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata serii este Maria Focşa, redactor şef la ziarul raional „Câmpia Glodenilor”

„Echipa tinerilor inspectori ai circulaţiei rutiere de la LT „Lev Tolstoi” din Glodeni trei ani la rînd (2011, 2012 şi 2013) în cadrul concursurilor republicane cu privire la respectarea regulilor de circulaţie a ocupat locuri premiante, III, II şi I (respectiv). Iar echipele, care ocupă locul I următorul concurs republican trebuie să-l organizeze la ei acasă. Deaceea pe 18 octombrie curent oraşul Glodeni a fost gazda competiţiilor republicane „Respectarea regulilor de circulaţie însemnă viaţă”. Cine ai devenit învingători ai concursului în acest an e un mare semn de întrebare, la care găsiţi răspuns în ziarul „Cîmpia Glodenilor”.

Vineri cititorii din raion vor afla şi despre declararea Campaniei de informare DOOR to DOOR cu genericul „Educaţia electorală a tinerilor”, campanie apolitică, organizată de către Centrul Naţional al Tineretului din Moldova în colaborare cu Comisia Electorală Centrală.

La rubrica „Scurt pe doi” găsiţi duratele vacanţei de toamnă pentru elevi, totalurile înmatriculării copiilor la Şcoala de arte Glodeni, încorporarea de toamnă în Forţele Armate, schimbarea timpului etc.

Nu odată aţi auzit expresia, că la grădiniţă copilul trebuie să se simtă ca acasă. Pentru aceasta la instituţia preşcolară nr.5 din or. Glodeni vara acesta s-a făcut tot posibilul pentru a îmbunătăţi condiţiile de funcţionare a blocului alimentar. Lucrările au estimat la 35 de mii de lei. Dar instituţia este în pragul realizării unui nou proiect de 300 de mii de lei, grant din partea Guvernului României. Citiţi şi priviţi imaginile din număr.

Pentru prima dată la Glodeni Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a iniţiat cursuri de dantelăreasă. După 5 luni de instruire 14 femei-şomere au absolvit cu brio cursurile şi intenţioneză şă activeze în profesia aleasă şi să-şi realizeze lucrările pe piaţă cît mai reuşit.

Despre ferme de vite mari cornute nu scrim atît de des, deoarece au rămas numărate pe degete. Dar în raionul Glodeni, în satul Danu activează o fermă de vite mari cornute, care numără 400 de capete. Aici sunt angajate 60 de persoane, care zi de zi mulg vacile, îngrijesc viţeii, hrănesc animalele, curăţă grajdurile şi tot aşa. Însă crescătorii de vite mari cornute de la Danu nu se opresc aici. Ce planuri măreţe îşi pun drept scop citiţi în „Cîmpia Glodenilor”.

Vitalie Dani recent a adunat sute de spectatori în satul Hîjdieni de hram. Cum a fost organizată petrecerea ar fi bine să citiţi în ziarul raional, căci multe surprize vă aşteaptă.

Oaspete al rubricii noastre permanente „Pămîntenii noştri” de data acesta este dl Vasile Grosu, şeful catedrei militare în cadrul Universităţii Pedagogice „Ion Creangă” din Chişinău, băştinaş din Balatina, raionul Glodeni, care s-a învrednicit de ordenele „Ştefan cel Mare” şi „Meritul Militar”. V-am trezit interesul – găsiţi „Cîmpia Glodenilor” şi vă satisfaceţi necesitatea de a fi informat despre baştină. Nu rataţi nici mica publicitate. Aveţi ce lua şi de acolo.”

XS
SM
MD
LG