Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Producătorii de fructe, afectaţi de embargoul rusesc, continua să pună presiune asupra guvernului: asociaţia producătorilor de fructe „NORD-FRUCT” organizează o conferinţă de presă despre „Responsabilitatea Guvernului în faţa producătorilor agricoli” şi „Modalităţile de soluţionare a crizei”.

Asociația pentru Democrație Participativă ADEPT lansează un portal special dedicate alegerilor.

Expert-Grup prezintă un raport privind „Starea Ţării” în cadrul conferinţei internaţionale despre integrarea europeană.

Continua evenimentele din cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, lansată anul acesta la Orhei.

La Luxembourg continua reuniunea miniştrilor de externe din UE, la care luni s-a decis că sancțiunile împotriva Rusiei vor fi revizuite la sfârșitul acestei luni. Ele rămân deocamdată neschimbate și nu e deloc sigur că vor fi ușurate pe 28 octombrie, când e prevăzută rediscutarea lor.

Problema Rusia şi a crizei din Ucraine va domina si discuţiile de la Tallinn dintre miniştrii de externe din Suedia şi Estonia.

Preşedintele Georgiei face o vizită oficială în Japonia.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG