Linkuri accesibilitate

Serghei Lavrov: Chişinăul ar vrea să limiteze dreptul la vot al moldovenilor din Rusia


Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a avertizat UE că dacă va aplica și în Moldova ceea ce a numit „scenariul ucrainean”, consecințele vor fi negative. Într-un discurs despre aspiraţiile europene ale Moldovei şi situaţia din Transnistria, ţinut la Ministerul de Externe şi transmis în direct de „Rossia 24”, Lavrov mai criticat recenta decizie a Curții Constituționale privind integrarea europeană a Moldovei, numind-o „revoltătoare”, şi a dat de înţeles că autorităţile de la Chişinău ar vrea să îngrădească dreptul la vot al moldovenilor aflaţi la lucru în Rusia.

Reluând criticile exprimate deja la Chişinău de partidele de stânga că numărul centrelor de votare care vor fi deschise în Rusia este prea mic, Lavrov a lăsat de înţeles că autorităţile moldovene, decise să ducă „ţara spre Occident, oricât ar costa, şi să rupă toate relaţiile cu Răsăritul, „nu ar vrea ca votul moldovenilor din Rusia să reflecte o imagine mai „nuanțată”.

În Federaţia Rusă vor fi deschise cinci centre de votare pentru alegerile generale din 30 noiembrie din totalul de 95 câte vor fi deschise în străinătate pentru alegerile din 30 noiembrie. Cele mai multe vor fi în Italia - 25, şi în România - 11. În Statele Unite vor fi 6 secţii de votare, iar în Canada - 3. În Franţa şi Spania vor fi câte 4 secţii de votare, iar în Portugalia - 5. În Ucraina vor fi 2 secţii de votare, iar în Belarus - 1.

XS
SM
MD
LG