Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul Național”


Invitata emisiunii este redactorul-şef adjunct Mariana Raţă.

Ediția de mâine a Ziarului Național aduce pe prima pagină un articol despre candidații penali din listele electorale ale partidelor.

Potrivit unor date deținute de CEC, fiecare al zecelea candidat pentru alegerile parlamentare din acest an a fost anterior certat cu legea. Cine sunt mai mulți dintre delincvenții de pe liste și care sunt cei doi candidați care mai continuă să își ispășească pedeapsa aflați din paginile Ziarului Național care apare mâine.

În aceeași ediție a publicației, editorialistul Petru Bogatu vine cu o mărturisire: „nu-s nici eu încântat de prestația partidelor din arcul guvernamental și sunt tentat să trag chiulul în ziua alegerilor, lăsându-i pe alții să voteze”, dar, continuă el în editorialul „Votul sau răscoala”, „voi merge, totuși, la vot și nu voi vota partidele mici”.

Bogatu le dă o replică tuturor celor care sunt tentați să saboteze alegerile din noiembrie. „Îndemnurile unor politicieni, oameni de cultură, jurnaliști sau bloggeri de a nu vota sau de a nu sprijini partidele de la guvernare pot găsi înțelegere. Nu însă și scuze. Haideți să răspundem la o întrebare simplă. A fost situația de până la 2009 mai bună decât acum? Să fim serioși”, conchide Bogatu.

Vasile Gârneț, un alt editorialist al Ziarului Național scrie despre unionismul din campania electorală din România și din R. Moldova.

„În realitate, fluturarea steagului unionist pe timp de alegeri reprezintă o goană indecentă după voturi. Prezidențiabilii români câștigă pe sentimentele pozitive, iar unii politicieni moldoveni pe sentimentele negative pe care aceleași sloganuri le trezesc în Basarabia. Or, Unirea se face prin investiții economice, burse de studii, poduri peste Prut, căi ferate, conducte de gaz, linii electrice interconectate, biblioteci, presă, teatru, reviste literare”, punctează Gârneț.

Ziarul Național a încercat, săptămâna aceasta, să afle cât de profitabile sunt afacerile cu terenuri agricole în R. Moldova. În articolul „Pământul de aur”, Virgina Roșca notează că prețul terenurilor agricole din R. Moldova a crescut de peste cinci ori în mai puțin de un deceniu, iar experții prognozează evoluții și mai mari pe piața funciară.

Politica de la nord” este titlul unui reportaj de atmosferă din satul Larga raionul Briceni, localitatea în care primarul a găsit o metodă modernă de comunicare cu localnicii – sms-urile.

Ce alte inovații a adus alesul local în Larga, citiți în articolul semnat de Galina Munteanu.

Ziarul Național poate fi găsit mâine în toate chioșcurile de presă din republică.

[transcriere: Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG