Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul zilei”


Invitata rubricii este ziarista Cristina Brumă.

„Citiți în „Evenimentul zilei” de mâine cum instituţiile guvernamentale sunt tot mai expuse atacurilor cibernetice. „Instituţiile guvernamentale devin tot mai des o ţintă a atacurilor cibernetice, asta chiar dacă autorităţile recunosc doar cu jumătate de gură acest lucru şi încearcă să ne asigure că Republica Moldova este protejată în acest sens. Un raport al Centrului pentru Securitatea Cibernetică din cadrul Cancelariei de Stat a guvernului arată că numărul mesajelor virusate venite pe adresele de email ale instituţiilor sau funcţionarilor de stat a crescut de 12 ori faţă de anul trecut”. Continuarea o găsiți în pagina șase a ziarului.

Un alt material se intitulează „UE consumă peste jumătate din exporturile moldoveneşti, iar România a preluat locul Rusiei de principal partener comercial. „CSI, în special, Federaţia Rusă, devin din ce în ce mai puţin importante pentru comerţul exterior al Republicii Moldova, în timp ce relaţiile comerciale cu UE continuă să crească, înregistrând o majorare de peste 10% în primele opt luni ale anului curent. În acelaşi timp, Rusia, în urma embargourilor pe care le-a impus, a pierdut rolul de principal partener comercial al Republicii Moldova pe care l-a deţinut, practic, în toţi cei 23 de ani de independenţă, fiind înlocuită de România.

Olga Tigănescu scrie despre programul Prima casă pentru românii de pretutindeni. „După ce Guvernul României a anunţat extinderea Programului Prima casă şi pentru românii care locuiesc în străinătate, a fost făcută public lista documentelor necesare și lista băncilor care vor acorda astfel de credite”. Ce documente trebuie de prezentat pentru a putea beneficia de credit din partea programului, citiți în „Evenimentul zilei” de joi.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG