Linkuri accesibilitate

Radio Europa Liberă/Radio Libertatea a lansat un nou program de televiziune în limba rusă


Radio Europa Liberă/Radio Libertatea (RFE/RL) a lansat astăzi un nou program de televiziune de ştiri în limba rusă, care va oferi auditoriului din ţările aflate în vecinătatea Rusiei o alternativă echilibrată la dezinformarea care este proliferată de mediile ruseşti şi care produce instabilitate în regiune.

„Timpul prezent” («Настоящее время») este o producţie comună a Radio Europa Liberă/Libertatea şi Vocea Americii (VOA), în parteneriat cu posturi de televiziune publice şi private şi portaluri de internet din Georgia, Estonia, Letonia, Lituania, Ucraina şi Republica Moldova. Bazat pe reţeaua de corespondenți din regiuni şi capitale europene, de la sediul central al RFE/RL din Praga şi cel al Vocii Americii de la Washington, programul oferă, zilnic, în direct, 30 de minute de ştiri, reportaje, interviuri şi satiră politică. Proiectul propune informaţii inaccesibile mediilor ruseşti controlate de stat, un soi de „verificare a realităţii” evenimentelor locale.

„Prin acest proiect, mediile internaţionale de informare în masă din SUA îşi sporesc acţiunea împotriva campaniei peste măsură de bezmetică şi cinică în mass media care alimentează agresiunea şi violenţa în Ucraina şi alte regiuni ale fostei URSS”, a declarat Jeff Shell, preşedintele Consiliului de Guvernatori (BBG) care coordonează activitatea RFE/RL şi VOA. „Proiectul va oferi un gen de jurnalism nepărtinitor, verificat. Fapte, nu minciuni”, a mai spus Jeff Shell, citat într-un comunicat de presă al RFE/RL.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG