Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chişinău se marchează Hramul oraşului cu o serie de manifestări: vor fi depuse flori la monumental lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care va avea loc liturghia de Hram . Sărbătorile oraşului vor fi lansate oficial la prânz, în Piaţa Marii Adunări Naţionale iar manifestările se încheie cu un concert festiv.

Oficiul Avocatului Poporului, ombudsmanul Tudor Lazăr, şi Asociaţia „PROMO LEX”, lansează (15 octombrie - 25 noiembrie) o campanie de combatere a violenţei domestice cu genericul: „Familie fără violenţă, societate fără violenţă!”

Din actualitatea internaţională, la Paris urmează să aibă loc o întâlnire între secretarul de stat american John Kerry şi ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Partea rusă a anunţat că în discuţie vor fi relaţiile bilaterale, „chestiuni urgente” de pe agenda internaţională şi criza ucraineană.

Premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, îşi începe vizita la Moscova, unde va fi primit de preşedintele Vladimir Putin şi va semna mai multe acorduri de cooperare bilaterale, inclusiv în domeniul nuclear, al gazelor naturale şi financiar-bancar. Cu vizita în Rusia, premierul Chinei începe un turneu european. După Moscova el va pleca în Germania pentru discuţii cu cancelarul Angela Merkel.

La Londra, astăzi va fi anunţat laureatul premierului Man Booker pentru anul 2014. Cunoscut şi ca Booker Prize, este un premiu literar acordat în fiecare an pentru cea mai bună operă scrisă în limba engleză de către un autor din lumea anglofonă.

Previous Next

XS
SM
MD
LG