Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” (Ungheni)


Invitata emisiunii este ziarista Lucia Bacalu.

Raionul Călăraşi scapă de pesticide. Ultimele 100 de tone de pesticide inutilizabile, din ultimul depozit vor fi transportate chiar în aceste zile în Polonia, unde vor fi distruse. În aproximativ două săptămâni depozitul va fi eliberat iar pericolul diminuat, a declarat pentru Expresul, Victor Chicu, vicepreşedintele raionului Călăraşi. Lucrările de reambalare şi evacuare a deşeurilor au început pe 29 septembrie, ele fiind efectuate de către reprezentanţii Ministerului Apărării, în cadrul unui proiect NATO.

Folclorul va fi din nou acasă, la Ungheni, şi nu doar prin cântece şi dansuri, ci şi prin comunicări ştiinţifice. Se va întâmpla pe 26 octombrie, când se va desfăşura ediţia a patra a Festivalului „Efim Junghietu”. De această dată evenimentul este prilejuit de aniversarea de 75 de ani a zilei de naştere a regretatului folclorist, originar din satul Petreşti, raionul Ungheni.

În ultimul timp se constată o întinerire a unor maladii care afectează tot mai mulţi copii. A crescut şi perioada de tratare a acestora din cauza imunităţii scăzute. Este concluzia la care au ajuns medicii specialişti în problemele mamei şi copilului. Primul loc în topul maladiilor de care suferă copiii până la vârsta de șapte ani îl ocupă bolile aparatului respirator, după care urmează anemiile. La elevi tot mai des se observă gastritele, colitele şi chiar ulcerul duodenal.

XS
SM
MD
LG