Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Premierul român Victor Ponta la Chișinău, summit-ul țărilor CSI de la Minsk, Lukoil decide dacă închide sau nu rafinăria Petrotel Ploiești, Ziua Mondială Împotriva Pedepsei cu Moartea.

Președintele Republicii Moldova se află la Minsk, unde va avea loc astăzi summit-ul țărilor din CSI. Toate delegațiile sunt conduse de șefi de stat, numai cea din Ucraina nu.

Premierul român Victor Ponta va vizita astăzi Moldova, a doua oară în tot atâtea luni, după ce premierul Iurie Leancă l-a asigurat de sprijinul Chișinăului în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din România. Ponta urmează să viziteze la Chișinău și în raionul Cantemir mai multe proiecte culturale și educative finanțate parțial sau total de București, inclusiv locul unde se va ridica noul Teatru Republican, în capitală.

Compania petrolieră rusă Lukoil va decide azi dacă închide sau nu definitiv rafinăria Petrotel Ploiești din România. Lukoil a cerut procuraturii să ridice sechestrul pe stocurile si pe patrimoniul companiei, a declarat joi la Ploiesti, Vladimir Nekrasov, prim-vicepresedintele grupului Lukoil. Parchetul României a pus sechestru pe stocurile de materii prime deţinute de Lukoil în legătură cu ancheta de evaziune fiscală în valoare de 230 de milioane de euro.

La Oslo se va anunța câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace.

Liderii a două din cele mai mari economii ale lumii, cancelarul german Angela Merkel și premierul chinez Li Keqiang, se întâlnesc la Berlin, unde este programat un mare forum al oamenilor de afaceri din cele două țări.

La Washington se întâlnesc miniștrii de finanțe și guvernatorii băncilor centrale din țările grupului G20.

În lumea întreagă se sărbătorește astăzi Ziua Împotriva Pedepsei cu Moartea.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG