Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Pe plan international, este de notat conferinta de presa anunţata astazi la Kiev de adjuncta secretarului de stat american Victoria Nuland, dupa convorbirile pe care le-a avut marți cu liderii Ucrainei si dupa intîlnirea pe care a avut-o cu studentii. Înainte de acest turneu european, doamna Nuland a avut remarci foarte critice la adresa unor lideri din Europa Centrala si de Răsărit si despre evolutiile democratice din ultimii 25 de ani din aceasta parte a lumii. Doamna Nuland le-a cerut liderilor din Europa Centrala si de rasarit sa apere democratia, sa respecte valorile democratice si sa lupte consecvent impotriva corupţiei.

La Stockholm se anunţă astazi Premiul Nobel pentru chimie.

La Frankfurt se deschide Tirgul internaţional al cărţii. Invitata de onoare de anul acesta este Finlanda.

O vizita mai putin obişnuită are loc la Bruxelles, cea a presedintelui din Kazahstan, Nursultan Nazarbaiev...

In actualitatea din Moldova, vicepremierul și ministru al Economiei, Andrian Candu, va întreprinde, începînd de astăzi, o vizită oficială la Washington DC. Pe agenda se află întrevederi cu oficiali americani de rang inalt din domeniul energetic, economic si financiar.

Ministrul moldovean al Economiei va participa la ședința anuală a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, în cadrul căreia va avea discuții cu reprezentanți ai Direcției Generale Comerț a Comisiei Europene și cu omologii săi din România și Ucraina.

IDIS „Viitorul” organizeaza o conferinţă de presă despre modul în care este văzut conceptul de integrare europeană în Moldova şi, mai ales, în raioanele de nord şi UTA Găgăuzia. Recent, in Autonomia Gagauza a fost reparată o statuie a liderului bolşevic Vladimir Ilici Lenin si vopsita in auriu, pe cheltuiala comunistilor din regiune.

Previous Next

XS
SM
MD
LG