Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Studentie.md


Invitata serii este Corina Morozan

„Dacă accesați acum Studentie.md aflați cele mai proaspete știri din domeniul educației.

Studentie.md vine cu o noutate pentru tine. Cursuri de iniţiere în jurnalism: „Cum să-ţi exprimi corect opinia prin intermediul mass-media?” Dacă îţi place să scrii, să observi, să dezbaţi, să adresezi întrebări (incomode pe alocuri) să-ţi exprimi opinia referitor la un subiect ce te interesează, să faci poze, să-ţi promovezi cu spor postările pe reţelele de socializare.....atunci te aşteptăm cu mare drag! Data limită de aplicare: 27 octombrie. Formularul de Aplicare îl găseşti pe studentie.md.

La capitolul burse, Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) informează despre posibilitatea obținerii unei burse de studii în una dintre universitățile din Germania.

Tinerii pot aplica în domenii ca: științe economice, inginerie, medicină, științe sociale și politice.

Bătrâneţea nu este o povară, ci o experienţă. Dovada vie este profesorul de inginerie de la Institutul de ştiinţe agronomice din Rennes (Franţa), Jean Barloy, care la cei 84 de ani ştie doar un singur secret al longevităţii: energia. Pe studentie.md citeşti povestea unui profesor care iniţiază de ani buni proiecte pentru studenţii din Moldova, spunând că sunt printre cei mai buni studenţi, dar restanţieri la capitolul....ce vrei să faci în viaţă?

Vitalie Eșanu, directorul ONG-ului Privesc.Eu, a lansat pe net o competiție la detectat, votat și apoi filmat lecțiile ”de valoare”. Proiectul ”Cursuri universitare” este unul de lungă durată, adresat profesorilor de la toate instituțiile de învățământ. Îndemnul pentru studenţi este să identifice pe cei mai buni profesori, iar privesc.eu îi va filma cursul.

La rubrica editorial, de Ziua profesorului, găseşti istoria redactorului şef, Liuba Lupaşco despre primul Bun Venit la colegiu în perioada cupoanelor, a puloverelor Boys şi a crizei energetice în cămine...

În rest, găseşti multă informaţie utilă doar pe Studentie.md!”

XS
SM
MD
LG