Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul Național”


Invitata serii este ziarista Mariana Rață.

Așa cum și-a obișnuit cititorii, ediția print de mâine a Ziarului Național aduce mai multe reportaje, investigații și editoriale captivante.

Soldații-HIBRID ai Moldovei” este titlul articolului din prima pagină a Ziarului Național. Aflați din text că radicalii cu care se înconjoară Partidul „Patrioții Moldovei” al lui Mihail Garbuz sunt membrii unei organizații de reabilitare a foștilor deținuți, condusă de un individ cu trecut criminal. Același articol ne informează despre organizațiile subversive create în jurul altor partide politice de la Chișinău.

Dintr-un alt reportaj aflați care sunt cele 13 licee din republică fără corigenți la examenele de Bacalureat din acest an și din ce localități sunt liceele cu cei mai mulți elevi care nu au susținut BAC-ul.

Editorialistul Ziarului Național, Petru Bogatu vine cu o analiză a stării de spirit din societate.

„Spectrul războiului îi sperie şi pe ţărani, şi pe studenţi, şi pe birocraţi, şi pe oamenii de afaceri. Electoratul trebuie îmbărbătat să se împotrivească războiului, participând la alegeri şi votând partida păcii. Adică Europa, prin formaţiunile politice care o reprezintă. Acestea sunt datele problemei în campania electorală din acest an. În competiţie e pacea din Vest cu debandada sângeroasă din Est”, notează Bogatu.

Același subiect, dar dintr-un alt unghi îl abordează și editorialistul, Nicolae Negru, care vine cu un Apel către cei cărora le pasă de alegerile din acest an.

Deși recunoaște că înțelege perfect supărările electoratului dezamăgit de întreaga clasă politică, Negru punctează că „Problema e cum să-i taxăm pe politicieni, fără a ne pedepsi şi pe noi, fără a periclita cursul european al Republicii Moldova”

Tot din ediția de mâine a Ziarului Național aflați ce specie rară de nuci americani crește și rodește în Grădina Botanică din Chișinău și ce șanse au acești pomi să se răspândească în întreaga republică.

Pe cei curioși de istoria orașului Chișinău îi invităm să citească un articol despre Grădina Publică Ștefan cel Mare.

„Dacă astăzi intrarea în grădină este accesibilă pentru toată lumea, în primii ani de la deschidere, aceasta era destinată doar nobilimii, oamenilor înstăriți și culți”.

[transcriere Tamara Grejdeanu]

XS
SM
MD
LG