Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Evenimentul zilei


Invitata rubricii este ziarista Cristina Brumă.

În Evenimentul zilei de mâine puteți citi un material intitulat „În Republica Moldova, cu pensie italiană. Acordul în domeniul protecției sociale cu Italia va fi semnat în noiembrie”.

„Moldovenii care muncesc legal în Italia și sunt plătitori conștiincioși de impozite, ar putea reveni acasă la bătrânețe și avea o viață fericită. Cel puțin, așa promite guvernul Leancă și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în special. Subiectul a fost discutat de premierul Leancă și președintele Asociației Catolice a Lucrătorilor Italieni”, scrie Ileana Rusu.

Olga Tigănescu scrie că în actuala sesiune parlamentară, deputaţii urmează să voteze în lectură finală mai multe proiecte aprobate anterior în prima lectură. Printre acestea se numără şi pachetul de legi anti-tutun. Un grup de inițiativă din care fac parte mai multe ONG-uri cere votarea în regim de urgenţă a pachetului de legi anti-tutun în lectură finală. Grupul menționează că statul și-a asumat angajamentul să aprobe legislația în domeniul controlului tutunului încă în anul 2013, dar până în prezent nu s-a făcut nimic.

În pagina economică puteți citi despre cum Belarusul a înţeles beneficiile pentru economia sa în urma semnării de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE.

Autorităţile de la Minsk văd doar beneficii pentru economia Belarusului în urma cooperării economice cu Republica Moldova, după ce aceasta a semnat Acordul de Asociere care îl cuprinde şi pe cel de liber schimb cu UE.

Tot în ziarul de mâine citiți un material despre chimistul moldovean care a fost premiat cu aur la Bruxelles pentru că a construit molecule care să lupte împotriva cancerului. Toatea cestale găsiți în Evenimentul zilei de mâine.

XS
SM
MD
LG