Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Își continuă vizita la Chișinău vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Laura Tuck.

Vicepremierul Natalia Gherman conduce delegația moldoveană la Adunarea Generală ONU, care are loc la New York în perioada 22-26 septembrie.

La Chișinău Ministerul Agriculturii și Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO) lansează proiectul „Suport la fortificarea sectorului de siguranţă a alimentelor din Moldova.”

UNICEF lansează în capitală un studiu global despre violența împotriva copiilor.

Potrivit agendei zilei alcătuită de agenția Reuters pe marginea Adunării Generală ONU, care are loc la New York, se vor întruni astăzi miniștrii de externe din cele 28 de țări ale UE și va avea loc un summit global al climei.

La Berlin cancelarul german Angela Merkel îl va primi pe premierul grec Antonis Samaras, pentru convorbiri legate mai ales de depășirea crizei economice care a lovit Grecia cel mai mult dintre țările zonei euro.

Bucureștiul găzduiește o conferință de o zi consacrată libertății presei în Europa de sud-est.

La Cairo sunt programate noi negocieri indirecte între Israel și palestinieni.

În Hong-Kong este programat un amplu protest de stradă studențesc pentru democrație și împotriva politicilor totalitare ale regimului comunist chinez.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG