Linkuri accesibilitate

UE a investit peste 1,3 milioane euro în iniţiative comune ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului


Uniunea Europeană a investit în ultimii doi ani peste 1,3 milioane euro în iniţiative comune ale societăţii civile de pe ambele maluri ale Nistrului, contribuind astfel la îmbunătăţirea vieţii a peste 14 mii de oameni. Datele au fost prezentate astăzi în cadrul celei mai mari conferinţe de până acum a ONG-urilor de pe ambele maluri ale Nistrului, organizată de Programul UE și PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. Peste 90 de reprezentanţi ai sectorului neguvernamental de pe ambele maluri s-au întâlnit astăzi în localitatea Vadul-lui-Vodă și au făcut publice rezultatele obţinute împreună în 15 domenii-cheie, lecţiile învăţate şi bunele practici obținute pe parcursul a doi ani de activitate în cadrul Programului UE-PNUD.

Programul UE și PNUD „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” este implementat în perioada 2012-2015, cu un buget total de 12 milioane Euro. Pe lângă proiectele de dezvoltare a societăţii civile, programul sprijină financiar şi tehnic proiecte comune în alte patru domenii-cheie: dezvoltarea afacerilor, renovarea infrastructurii sociale, ocrotirea sănătăţii şi protecţia mediului ambiant de pe cele două maluri ale Nistrului.

Uniunea Europeană a decis să extindă programul de consolidare a măsurilor de încredere. În luna august a fost semnat un nou program pentru promovarea măsurilor de încredere, în valoare de 28 de milioane de euro, pentru o perioadă de 5 ani, care va continua să promoveze parteneriatele dintre companiile de afaceri, dintre organizațiile societății civile, dintre autoritățile locale de pe cele două maluri ale Nistrului şi pentru autonomia găgăuză.

XS
SM
MD
LG