Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Tainele Sănătăţii”


Invitatul serii este Vlad Sainciuc, redactor şef al revistei „Tainele Sănătăţii”.

„„Nu uitaţi de sfatul medicului” – un articol foarte interesant în care veţi afla cum poate fi tratat piciorul plat sau platfusul, este sau nu congenital sau dacă copii mici au platfus aparent. Tot aici veţi putea citi despre dischinezie biliară, astroscopie, hernii de disc.

Noi ştim cu toţii cum să slăbim, dar, iată, cum se ne îngrăşăm nu ştim. Medicul Ovidiu Bujor spune că scăderea ponderală se obţine uşor atunci când bolnavul respectă cu stricteţe prescripţiile medicale, dar îngrăşarea celor foarte slabi este mai complicată. Starea ponderală deficitară, adică om slab sau chiar caşectic, poate fi determinată de afecţiuni cronice digestive cum ar fi ulcere sau de existenţa unor focare infecţioase cronice cum ar fi tuberculoza, hiperteroida, anemia, cancerul. Totodată, vă propunem şi câteva reţete pentru cei slabi. Pentru a ridica pofta de mâncare, dar şi pentru creştere ponderală se recomandă tinctură de coji de portocale amare, tinctură de scorţişoară, tinctură de pelin. Tot în acest articol veţi găsi cum poate fi tratat un alcoolic. Se ia tinctură de ardei iute preparat din zece grame de ardei iute uscat sau fragmentat mărunt la 10 ml alcool de 70 de grade. Prin macerare din tinctura obţinută se iau 15-20 de picături în puţină apă ori de câte ori persoana simte nevoia să consume alcool, timp de 8 zile. Printre altele, vecinul meu a încercat această reţetă şi spune că de trei zile nu îl mai trage la băut, adică la prietenul cu coadă, cum îl numeşte el.

Puteţi citi şi despre reabilitarea medicală în spitalul de psihiatrie din Bălţi, care corespunde standardelor occidentale, dar şi despre Centrul naţional de transfuzie a sângelui din Bălţi şi Colegiul de medicină din localitate.

„Tainele sănătăţii” scrie nu doar despre medicină. Avem un reportaj de la satul Gordineşti din raionul Edineţ despre activitatea unui primar de zile mari. Primarul Victor Guriev face foarte multe ca oamenii din sat să se simtă bine şi să fie sănătoşi. El a amenajat grădiniţa, şcoala, dar şi drumurile le-a reparat.”

XS
SM
MD
LG