Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Concluziile după analiza proiectului de modificare a legii presei din Moldova, la Kiev are loc conferința Strategia Europeană Ialta, la Bruxelles - reuniune Rusia, Ucraina și UE,

Ministrul Transporturilor, Vasile Botnari urmează să anunțe planurile de construcție a unei centuri de ocolire a Chișinăului.

Directorul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură, Petru Maleru şi preşedinţii unor asociaţii agricole vor prezenta un raport despre gestionarea ajutoarelor poloneze.

Compania Naţională de Asigurări în Medicină face un bilanț la zece ani de la trecerea la asigurările obligatorii de asistenţă medicală.

Experții Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei vor prezenta concluziile la analizarea proiectului de modificare a legii presei care prevede dezvăluirea identității adevărate a proprietarilor din presă.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman participă la Conferinţa Europeană a Preşedinţilor de Parlament, la Oslo, în Norvegia.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko va găzdui la Kiev o conferință internațională cunoscută ca Strategia Europeană Ialta – o platformă de discuție menită să ușureze integrarea europeană a Ucrainei. Vor participa între alții președintele Estoniei, Toomas Hendrik Ilves, președinții Parlamentului și Comisiei Europene, comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate.

Și la Riga începe o conferință de două zile despre securitatea Europei de Nord, în lumina crizei din Ucraina.

La Bruxelles urmează să aibă loc o reuniune interministerială la care Rusia, Ucraina și Uniunea Europeană vor discuta despre implementarea acordului de asociere a Ucrainei la Uniunea Europeană. Rusia critică acordul, dar este criticată la rândul ei că a luat măsuri restrictive abuzive față de Ucraina, precum și față de celelalte țări care au semnat acorduri de asociere cu Uniunea Europeană, Moldova și Georgia.

La Dushanbe continuă pentru a doua zi summitul Organizației de Cooperare de la Șanhai.

Președintele Franței, François Hollande va vizita Bagdadul unde va sublinia sprijinul pentru combaterea militanților Statului Islamic. Vizita va precede o conferință la Paris pe tema securității Irakului.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG