Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Vocea Poporului”


Invitata rubricii este Angela Chicu, redactor-șef al ziarului „Vocea Poporului”.

„Cititorului i se propune să afle ce au discutat femeile sindicaliste care s-au întrunit recent la un for cu genericul- Femeile sindicaliste invită. Aflați ce priorități au trasat pentru viitor, ce modificări cer pentru a fi introduse la sistemul actual de pensii și apropierea acestui sistem de nivelul de trai din Uniunea europeană.

„Transfer cu abilități practice pentru negocierile colective” cu acest titlu a văzut lumina tiparului broșura Federației Sindicatelor din Construcții și Industria Materialelor de Construcţie „SINDICONS”, în care se descriu structura și procesul de negociere, părțile participante, stadiile negocierilor colective și alte lucruri utile și practice.

Rubrica tradițională Cetățeanul și Legea prevede răspunsuri la întrebările: Dacă persoana a fost transferată la o altă instituţie, i se păstrează sau nu vechimea de lucru? Sau ce adaus la salariu pentru munca desfășurată noaptea poate fi obținut?

La rubrica Educație - cititorul va afla, că pe parcursul ultimilor trei ani tot mai des se fac încercări de a încadra treptat copiii cu diferite afecțiuni ale sănătății mintale și fizice în procesul educaţional în școlile obișnuite și nu în cele speciale, prin proiectul privind accesul egal la educație.

Totodată, Vocea poporului menționează, că îmbătrânirea populației este o amenințare pentru bunăstare, iar Moldova își risipește forța de muncă.

Şi în acest an unile Universități au afișat „Taxe mai mari pentru cazare în căminele studențești”. Asta în timp ce condițiile pe care le oferă acestea rămân să fie modeste.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG