Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011
China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

Marș de solidaritate cu poporul ucrainean la Chișinău, UE anunţă dacă va aplica sa nu noi sancţiuni împotriva Rusiei, În Israel a 14-a conferinţă internaţională pe tema combaterii terorismului

Platforma Națională a Forumului Societăţii Civile din cadrul Parteneriatul Estic va organiza luni, începând cu ora 15:00, un marș de solidaritate cu poporul ucrainean și pentru susţinerea integrității teritoriale a Ucrainei.

Marşul, care se va desfăşura sub sloganul „Pace pentru Ucraina”, este și unul de protest împotriva implicării Rusiei în destabilizarea situaţiei din estul Ucrainei.

Manifestația va începe cu depunere de flori și lumânări la Ambasada Ucrainei după care participanţii vor merge la Ambasadei Rusiei pentru a depune o declaraţie care prezintă poziţia societăţii civile din Republica Moldova.

Partidul Socialiştilor organizează un simpozion despre identitatea naţională şi conceptul de statalitate în Moldova.

La Bruxelles, Uniunea Europeană trebuie să anunţe dacă va aplica sa nu noile sancţiuni împotriva Rusiei, anunţate vineri. Totul depinde de evoluţia situaţie din estul Ucraiei şi de măsura în care Rusia este sau nu dispusă să joace un rol contrcutiv în atenuarea tensiunilor.

La Geneva, preşedintele în exerciţiul al OSCE, ministrul de externe elveţian Didier Burkhalter se întâlneşte cu presa străină şi se aşteaptă ca declaraţiile să se concentreze pe evoluţia situaţiei din estul Ucrainei.

La Tel Aviv pe de altă parte, în Israel, are lor a 14-a conferinţă internaţională pe tema combaterii terorismului la care participă o serie de minişti din actualul guvern al lui Benjamin Netanyahu.

XS
SM
MD
LG