Linkuri accesibilitate

Fostul ministru al apărării de la Chișnău Vitalie Marinuţa a cerut din nou ca R. Moldova să renunţe la statutul de neutralitate


Fostul ministru al apărării de la Chișnău Vitalie Marinuţa a cerut din nou ca R. Moldova să renunţe la statutul de neutralitate, pentru a se integra în NATO, singura structură care poate garanta securitatea Republicii Moldova. Într-un interviu pentru Europa Liberă în ziua începerii summitului NATO din Marea Britanie, Marinuţa spune că de 23 de ani „se mimează securitatea şi apărarea”.

„Personal, sînt pe pozitia ca statutul de neutralitate al Republicii Moldova să fie revizuit reieşind din noile conditii geopolitice, noi să abolim acest statut de neutralitate și să ne mişcăm cu paşi cât mai rapizi spre integrarea nu numai în Uniunea Europeană dar si in structurile NATO”, a declarat Europei Libere fostul ministru moldovean al apărării.

Vitalie Marinuţă a pierdut acest portofoliula sfârşitul lunii februarie, după care pîn 7 iulie a foat exclus din Partidul Liberal-Reformator.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG