Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Summitul NATO din Marea Britanie, protest al socialiștilor la Chișinău: „Nu avem nevoie de NATO”, reuniunea miniştrilor de interne din CSI.

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO şi Centrul de Investigaţii Jurnalistice organizează o masă rotundă cu tema: „Summit-ul NATO din Marea Britanie: așteptări şi exigențe”.

Deşi nu e ţară membră, Republica Moldova a fost invitată să participe la summitul Alianţei, care începe astăzi, şi unde va fi reprezentată de ministrul apărării Valeriu Troenco.

Într-un interviu în exclusivitate pentru Europa Liberă, şeful Misiunii Republicii Moldova la NATO, Mihai Gribincea, a spus că Moldova se va alătura în cadrul acestei reuniuni unei importante noi iniţiative NATO întitulată întărirea capacităţilor de apărare.

La Chişinău, membri ai Partidului Socialiştilor au anunţat o acţiune de protest cu sloganul „Nu avem nevoie de NATO”, pe care o vor ţine în faţa Centrului de documentare privind NATO şi apoi în faţa ambasadei Statelor Unite.

Preşedintele Parlamentului Igor Corman se va întâlni cu reprezentanţii diasporei ruse şi belaruse din Moldova.

La Biblioteca Naţională se încheie Salonul Internaţional de Carte cu o gală a laureaților celei de a 23-a ediţii.

La Chişinău va continua astăzi şi în următoarele două zile Festivalul Internaţional de muzică „Regina Vioară”.

Noul Înalt Comisar al Naţiunilor Unite pentru drepturile omului Zeid Raad al Hussein, îşi începe de azi activitatea. Fostul comisar Navi Pillay şi-a încheiat mandatul de şase ani pe 31 august. Prințul Zeid Raad al Hussein a fost până acum reprezentantul permanent al Iordaniei la ONU.

În Kazahstan, la Astana, va avea loc o reuniune a şefilor Curților Supreme de Justiţie din ţările organizaţiei de cooperare de la Șanhai.

Iar în Kârgâzstan se reunesc miniştrii de interne din ţările membre ale Comunităţii Statelor Independente. Pe agendă – urmărirea persoanelor date în căutare, repatrierea copiilor minori şi crimele cibernetice.

XS
SM
MD
LG