Linkuri accesibilitate

Barack Obama la Tallinn: NATO trebuie să ajute Ucraina, Moldova şi Georgia să-şi întărească apărarea


Preşedintele Barack Obama la Tallin, 3 septembrie 2014
Preşedintele Barack Obama la Tallin, 3 septembrie 2014

O declaraţie preşedintelui SUA în capitala Estoniei, în ajunul în ajunul summitului NATO din Ţara Galilor.

Preşedintele american Barack Obama a declarat la Tallinn, în ajunul summitului NATO din Ţara Galilor, că Alianţa Nord-Atlantică trebuie să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina dar şi alte ţări partenere ca Georgia sau Republica Moldova să-şi mărească securitatea. Şi a reamintit că uşile NATO rămân deschise pentru toate ţările interesate, care îndeplinesc condiţiile de a fi admise.

„În Ţara Galilor ne renium ca o Alianţă cu preşedintele Poroşenko pentru a demonstra că sprijinim cu toţii menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei. Ucraina are însă nevoie de mai mult decât de cuvinte. NATO trebuie sa facă promisiuni concrete pentru a ajuta Ucraina să-şi modernizeze şi întărească forţele defensive.

Si, să nu uităm, trebui să facem mai mult şi pentru a ajuta alte ţări partenere ale NATO, inclusiv Georgia si Moldova. Să le ajutăm să-şi întărească şi ele apărarea.

Şi trebuie să reafirmăm principiul după care s-a ghidat mereu Alianţa noastră: uşile NATO rămân deschise pentru ţările care ating standardele noastre şi pot contribui la mărirea securităţii Alianţei”.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG