Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Protest PCRM împotriva reformelor din învățământ, la Chișinău continuă Salonul Internaţional de Carte, Vladimir Putin în Mongolia.

În Republica Moldova este marcată a 23-a aniversare de la crearea Armatei Naţionale. Cu această ocazie, la Chişinău au loc depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare.

Partidul Comuniştilor organizează un protest împotriva reformelor din sistemul educaţiei. Comuniştii cer între altele oprirea procesului de optimizare a reţelei şcolare, revizuirea Codului Educaţiei, modificarea procedurii de susţinere a BAC-ului, majorarea salariilor şi burselor în sistem. Într-o primă reacţie, ministrul educaţiei Maia Sandu a spus că reformele vor continua.

Cabinetul de miniştri şi membrii Comisiei Electorale Centrale se reunesc astăzi în şedinţe ordinare.

La Aeroportul Internaţional din Chişinău are loc deschiderea oficială a Zilelor Culturii Turceşti în Republica Moldova.

Asociaţia obştească Altruism lansează Zilele Antisuicid în cadrul unui club de presă de la Biblioteca municipală Haşdeu cu o discuţie privind trecerea sub tăcere a acestei chestiuni în societate.

La Biblioteca Naţională continuă Salonul Internaţional de Carte, astăzi cu un atelier de grafică pe tema cărţii tradiţionale şi a celei electronice şi cu un recital de poezie. Actuala ediţie, a 23-a, este consacrată integrării europene a Moldovei şi Anului Dumitru Matcovschi.

Iar la Academia de Ştiinţe a Republicii Moldova începe cea de a 3-a ediţie a Congresului Mondial al Eminescologilor.

Noul preşedinte al Turciei Recep Tayyp Erdogan va fi azi la Baku, în capitala Azerbaidjanului, după ce a vizitat partea de nord a Ciprului. Erdogan va pleca apoi la Cardif unde mâine începe summitul de două zile al Alianţei Nord Atlantice.

În Rusia, pe stadionul din Himki din regiunea Moscovei diseară va avea loc un meci amical de fotbal între echipele naţionale ale Rusiei şi Azerbaidjanului.

Iar preşedintele rus Vladimir Putin va face o vizită de lucru în Mongolia, la invitaţia omologului său Tsakhiagiin Elbegdorj (rus: Цахиагийн Элбэгдорж). Preşedintele Putin va participa la ceremonia care va marca 75 de ani de la bătălia de pe râul Halhin Gol. În august 1939, cu câteva săptămâni înainte ca Germania nazistă şi URSS să invadeze Polonia, la graniţa mongoleză a avut loc cea mai mare bătălie de tancuri de până atunci între trupele sovietice şi cele ale Japoniei, un conflict local încheiat cu înfrângerea armatei japoneze. În cadrul vizitei liderului de la Moscova urmează să fie semnate mai multe acorduri de colaborare dintre Rusia şi Mongolia.

XS
SM
MD
LG