Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Regiunea transnistreană marchează astăzi o nouă aniversare a independenţei sale nerecunoscute. La Tiraspol ar urma să aibă loc o paradă militară.

La Chişinău va avea loc şedinţa Comisiei moldo-lituaniene care va discuta punerea în aplicare a Acordului de Asociere între Moldova şi Uniunea Europeană. La încheierea discuţiilor, şefa diplomaţiei moldovene Natalia Gherman şi omologul său lituanian Linas Linkevičius vor susţine o conferinţă de presă.

Asociaţia producătorilor de carne şi Federaţia Naţională a Fermierilor au anunţat o conferinţă de presă privind modul în care este gestionat un credit acordat de Polonia Moldovei pentru susţinerea agriculturii.

Clubul de presă al Centrului pentru Investigaţii Jurnalistice îl are ca invitat astăzi pe ministrul educaţiei Maia Sandu.

Asociaţia pentru Politică Externă va prezenta un studiu intitulat „Starea presei – între independenţă editorială şi dependenţa financiară”.

La Chişinău continuă Zilele Diasporei. Biroul pentru Relaţii cu Diaspora ar urma să-şi prezinte strategia numită „Diaspora 2025”.

La Centrul Constantin Brâncuşi continuă expoziția Saloanele Moldovei, iar la Muzeul Naţional de Artă - cea de artă decorativă contemporană.

Din actualitatea internaţională, în Franţa, preşedintele Dumei de Stat de la Moscova, Serghei Narîşkin, se întâlneşte cu preşedinta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Anne Brasseur. Pe agenda discuțiilor: situaţia din Ucraina şi eventuala restabilire a dreptului de vor al Rusiei în APCE.

O dezbatere pe tema Ucrainei va avea loc şi în Comitetul pentru politică externă al Parlamentului European.

Preşedintele Turciei Recep, Tayyip Erdogan, este aşteptat la Baku, în capitala Azerbaidjanului, într-o primă vizită în noua sa calitate şi doar la câteva zile după depunerea jurământului.

Previous Next

XS
SM
MD
LG