Linkuri accesibilitate

PAOK răpus la Chişinău


Joi seara, Zimbru ne-a oferit un mic miracol. Vom vedea săptămîna viitoare dacă el se va transforma într-un miracol mare.

Revin la echipa de fotbal Zimbru Chişinău care, iată, mai are de făcut un ultim pas pentru a ajunge, în premieră, în grupele Europa League. Am remarcat primenirea acestei echipe încă în primele meciuri europene din acest an, acelea cu o echipă macedoneană. După macedoneni, Zimbru i-a mai eliminat pe bulgarii de la CSKA Sofia şi pe austriecii de la SV Grodig.

Joi seara, în play-off-ul competiţiei, echipa din Chişinău a jucat cu grecii de la PAOK, o formaţie mult mai bine cotată şi foarte puternică. Cine a văzut însă meciul, nu-l va uita prea repede, căci a fost o partidă memorabilă, încununată cu cea mai răsunătoare victorie a echipei chişinăuiene în Cupele Europene. Zimbru i-a învins pe greci cu scorul de 1-0, cu un eurogol marcat în final de Ştefan Burghiu. E, repet, cea mai mare victorie a Zimbrului în Europa. Locul 372 conform ratingului UEFA a învins locul 50 şi e o performanţă care trebuie consemnată.

Spuneam cu puţin timp în urmă că un antrenor nu foarte cunoscut, belarusul Kubarev, a reuşit să facă din Zimbru o echipă compactă, care ştie să se apere şi să profite de ocaziile care se ivesc. Calificarea în grupele Europa League ar fi recompensată cu o sumă uriaşă pentru un club moldovenesc. Există deci şi aspectul financiar pentru care Zimbru trebuie să lupte din răsputeri în returul de săptămîna viitoare. Dacă va reuşi, şi asta e foarte posibil, sper să înţeleagă şi alte echipe ale locului că lipsa investiţiilor mari poate fi diminuată prin seriozitate şi prin performanţă.

Ce vreau să zic? Ideea că nu se poate face nimic fără bani e corectă numai pînă la un punct. Mai există şi o altă idee, aceea că trebuie să transpiri, să munceşti, şi nişte bani ar putea să vină.

Joi seara, Zimbru ne-a oferit un mic miracol. Vom vedea săptămîna viitoare dacă el se va transforma într-un miracol mare. Chiar şi aşa, microbiştii moldoveni au de ce să fie bucuroşi.

XS
SM
MD
LG