Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Dorledor.info


Invitatul nostru de astăzi este Ilia Mariaș de la portalul comunității evreiești, Dorledor.info.

„Desigur că nu putem fi deoparte de ceea ce se petrece în Orientul Mijlociu. Publicăm un ciclu de materiale care exprimă ideea că Israelul luptă totuşi cu teroriştii şi nu cu poporul palestinian. Pe site-ul publicaţiei puteţi găsi recenziile publiciştilor autohtoni dar şi a celor de peste hotare despre faptul că Israelul trebuie să înceteze să liniştească opinia publică internaţională şi tot timpul să se justifice, dar trebuie să se lămurească cu teroriştii şi în fine să asigure securitatea poporului din vecinătate, iar după asta să poarte discuţii constructive. Unul dintre materialele de pe prima pagină este intitulat – Apelul lui Giulio Meotti, semnat de un cunoscut publicist italian, specialist în problematica orientului mijlociu.

De asemenea, publicăm capitole din cartea „Aerul Pierdut.”, autorul căreia este pământeanca noastră, profesoara Greta Ionchis. Cartea ei nu demult a fost lansată în Sankt-Petersburg. Ea este dedicată Basarabiei iar eroul cărţii este chiar soţul ei. El este basarabean şi ea descrie copilăria lui.

Pe pagina principală a publicaţiei mai puteţi găsi un interviu cu lidera comunităţii evreieşti din Republica Moldova, Marina Lekarţeva. Ea deţine această funcţie de acum de 4 ani. Ea povesteşte din ce trăieşte comunitatea şi răspunde la mai multe întrebări, de exemplu despre recuperarea obiectelor pierdute ale culturii spirituale evreieşti.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG