Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011
China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

Ședința Camerei de Comerț și Industrie de la Chișinău, Eugen Carpov și Nina Ștanski se întălnesc la Tiraspol, Ziua Internațională Umanitară.

Printre evenimentele anunțate pentru astăzi în capitală se numără o ședință a Camerei de Comerț și Industrie, condusă de fostul vicepremier și ministru al economiei Valeriu Lazăr. La întrunire ar urma să se discute ultimele evoluții din agricultură.

La sediul misiunii OSCE din Tiraspol este programată o întâlnire între negociatorii-șefi ai Chișinăului în chestiunea transnistreană, Eugen Carpov și Nina Ștanski.

Ministrul transporturilor Vasile Botnari va asistat la Câșlița Prut la lansarea unor barje cu cereale pentru export pe un nou segment al râului redat navigației.

La primăria capitalei primarul Dorin Chirtoacă se va întâlni cu copii orfani care merg la școală în clasa întâi de luna viitoare.

În Afganistan se sărbătorește astăzi ziua independenței, pe fondul promisiunilor liderilor politici de a pune capăt impasului din urma alegerilor prezidențiale cu rezultat controversat din luna iunie.

Potrivit calendarului Națiunilor Unite astăzi este Ziua Internațională Umanitară.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG