Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

O sedinta de guvern astazi la Chişinău pe agenda premierului Iurie Leanca. Dimineata, premierul va merge la lansarea unei linii de productie noua la o fabrica din Orhei.

38 de voluntari ai Corpului Păcii vor depune astazi juramîntul la Academia de Studii Economice din Moldova in prezenta ambasadorului american William Moser.

Pe plan international atentia este concentrata în continuare asupra situatiei din Ucraina si a convoiului cu ajutoare umanitare rusesti compus de 280 de camioane, vopsite in alb, si despre care Crucea Rosie Internationala spune ca nu ştie ce conţin, caci nu ea coordoneaza acest ajutor umanitar, necerut de nimeni, dar promis si gata de livrare de catre Rusia. Secretarul-general al Alianţei Nord Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, a exprimat in termeni neechivoci ingrijorarea Alianţei față de conţinutul acestui convoi, spunind ca se teme ca el ar putea fi folosit ca un pretext pentru o invazie a estului Ucrainei… Ministerul rus de externe a fost iute a se declara „descumpănit” de opiniile exprimate de Occident.

Al doilea focar de interes major al zilei va continua sa fie situatia din Irak şi mai ales soarta miilor de refugiati care fug de persecutiile militantilor islamici din organizația Statul Islamic, cit si evolutiile dupa prabusirea elicopterului cu ajutoare umanitare de ieri.

Previous Next

XS
SM
MD
LG