Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Liderii Armeniei și Azerbaidjanului planifică o întrevedere la Soci într-o încercare de aplanare a tensiunilor soldate în ultimele zile cu moartea a 15 militari în ciocniri în regiunea disputată Nagorno-Karabah. Anunțul așteptatei întrevederi pe 8 și 9 august la Soci a președintelui azer Ilham Aliyev și armean Serzh Sargsyan a fost făcut de guvernul Armeniei.

Consiliul de Securitate ONU se reunește la New York pentru a lua în discuție situația din Ucraina.

Guvernul Ucrainei urmează să examineze astăzi la o ședință specială ideea introducerii sancțiunilor împotriva Rusiei, după modelul sancțiunilor europene și americane.

Organizația Mondială a Sănătății, care a fost convocată într-o sesiune de urgență în spatele ușilor închise, joi, la Geneva, urmează să anunțe dacă declară stare de criză internațională din cauza epidemiei de Ebola, care a ucis aproape 1000 de oameni în Africa de Vest. Cel puțin doi americani și un spaniol infectați au fost repatriați pentru tratament. Ebola cauzează febră acută și, în cazuri severe, hemoragie. Virusul se transmite prin contact direct de la om la om.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG