Linkuri accesibilitate

Azi în Moldova și în lume


Vinurile moldovenești își continuă turneul american, expiră azilul temporar acordat de Rusia lui Edward Snowden, la Londra încep audieri publice în cazul morții fostului agent al KGB Litvinenko.

Reprezentanți ai 11 companii viticole moldovenești însoțiți de ministrul agriculturii Vasile Bumacov își continuă o vizită în Statele Unite la invitația secretarului de stat american John Kerry, și participă la diferite întrevederi menite să sporească exporturile de vinuri moldovenești peste ocean.

Astăzi expiră azilul temporar acordat de Rusia fostului angajat al serviciilor secrete americane Edward Snowden. Fostul analist al Agenției Naționale de Securitate din Statele Unite s-a refugiat în Rusia anul trecut, după ce a făcut publice metodele de supraveghere electronică folosite de serviciile americane. Snowden a solicitat deja prelungirea azilului.

La Londra încep audieri publice în cazul morții fostului agent al KGB, Alexandr Litvinenko. Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu radioactiv în capitala britanică în 2006, după ce adoptase o poziție critică față de Kremlin.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG