Linkuri accesibilitate

Ambasadorii din țările UE au căzut de acord să impună noi sancțiuni, mai dure, împotriva Rusiei


La Bruxelles ambasadorii din țările UE au căzut de acord să impună noi sancțiuni, mai dure, împotriva Rusiei, ca răspuns la implicarea Moscovei în criza ucraineană.

Diplomați citați de agențiile occidentale de știri au spus că sancțiunile blochează accesul băncilor rusești cu capital de stat pe piețele de capital europene, având ca alte ținte: industria rusească a petrolului, de armament și exporturile spre Rusia de bunuri duale, cu folosință civilă și militară și de tehnologii sensibile. Sancțiunile ar urma să intre în vigoare joi și să fie revizuite după trei luni.

Ceva mai devreme ambasadorii europeni adăugaseră încă opt nume listei celor care nu primesc viză de intrare și li se pot bloca conturile din cauza implicării în criza ucraineană. Se relatează că printre cele opt nume noi, care vor fi făcute publice joi, se numără patru colaboratori apropiați ai lui Vladimir Putin din lumea afacerilor.

Tot marți 29 iulie secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, a spus că Washingtonul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei împreună cu europenii după ce a constatat că nu există „nici o fărâmă de dovadă” că Moscova și-ar fi schimbat poziția față de criza ucraineană.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG