Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011
China -- Students pose for a photo with a globe during a campaign to mark World Earth Day in a middle school in Dexing, Jiangxi province, 19Apr2011

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău Transparency International-Moldova organizează masa rotundă prilejuită de lansarea studiului „Sistemul Naţional de Integritate al Republicii Moldova.”


Tot în capitală, Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, va susţine un briefing de presă în care va face bilanţul sesiunii parlamentare de primăvară.

Uniunea Europeană ar putea ajunge astăzi la un compromis între țările membre privind impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene.

Tot pentru astăzi era așteptată confirmarea unor sancțiuni similare impuse de guvernul Japoniei.

Mai multe țări predominant musulmane ale lumii se alătură astăzi sărbătorii anuale Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul lunii de post a Ramadamului. Deja luni au început sărbătoarea musulmanii din Indonezia, Filipine, Orientul Mijlociu, Europa și Statele Unite, iar astăzi li de alătură alte milioane din India, Pakistan și Maroc.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG