Linkuri accesibilitate

Azi în Moldova și în lume


Asistenţă americană pentru sectorul agricol din R. Moldova, UE reia discuţiile privind extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei, raportul FMI despre perspectivele economiei globale.

Însărcinatul cu afaceri ad interim al ambasdei Statelor Unite Kara McDonald va discuta despre asistenţa acordată de America pentru programul de irigare şi sectorul agricol ale Republicii Moldova, după impunerea embargoului rusesc pe importurile de fructe.

O săptămână de la prăbuşirea avionului malaiezian de pasageri cu 298 de persoane la bord. Primele cadavre au fost transportate ieri în Olanda, unde fusese decretată zi de doliu naţional deoarece majoritatea victimelor sunt cetăţeni olandezi.

Uniunea Europeană reia discuţia privind extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei, dacă nu ia măsuri active pentru a pune capăt „traficului de arme şi oameni peste graniţă, in Ucraina”. Miercuri, miniştrii de externe au discutat pentru prima dată despre posibila limitare a accesului Rusiei la pieţele financiare europene sau la tehnica militară sau din domeniul energetic.

Ministrul de externe al italiei Federica Mogherini va vizita Bosnia-Herţegovina iar FMI îşi prezintă raportul despre perspectivele economiei globale.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG