Linkuri accesibilitate

Un comandant al separatiştilor spune că forţele pro-ruse din estul Ucrainei ar fi avut un sistem de lansare a rachetelor sol-aer


Un comandant al separatiştilor pro-ruşi, Alexandr Hodakovski a declarat într-un interviu în exclusivitate cu agenţia Reuters că are informaţii că separatiştii ar fi avut un sistem Buk de lansare a rachetelor sol-aer.

Este sistemul despre care oficialităţi americane afirmă că ar fi fost folosit pentru a doborî avionul malaiezian de pasageri, cu 298 de persoane la bord.

Hodakovski afirmă că a auzit de existenţa acestui sistem „care venea de la Luhansk” în ziua când s-a prăbuşit şi avionul de pasageri. Dar crede că guvernul ucrainean este cel care poartă responsabilitatea, pentru că ar fi ştiut de faptul că separatiştii aveau un astfel de sistem de lansatoare. Şi i-ar fi provocat, prin relansarea „ofensivei anti-teroriste” să-l folosească, provocând indirect şi tragedia aeriană de săptămâna trecută. Aviaţia ucraineană, afirmă Hodakovski, şi-ar fi „intensificat zborurile” exact în momentul şi zona străbătută de avionul malaiezian de pasageri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG