Linkuri accesibilitate

Uniunea Europeană a decis să întărească sancţiunile împotriva autorităţilor din Rusia


Ministrul olandez de externe, Frans Timmermans, a declarat jurnaliştilor după reuniunea Consiliului European, la care participă miniştrii de externe din tarile Uniunii, că Uniunea Europeană a decis să întărească sancţiunile împotriva autorităţilor din Rusia după ce un avion malaiezian de pasageri cu 298 de oameni la bord s-a prăbuşit deasupra estului Ucrainei, parte controlata de separatiştii pro ruşi:

„Am decis astăzi ca lista de persoane supuse sancţiunilor să fie extinsă şi ea va fi predată ambasadorilor Uniunii Europene joi. Am decis de asemenea ca Comisia Europeană să analizeze impunerea de sancţiuni Rusiei în domenii precum apărarea, bunurile de înaltă tehnologie, sectorului energetic şi sectorul financiar”.

Ministrul suedez de externe, Carl Bildt, a spus şi el că impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei în domenii precum înalta tehnologie, sistemul energetic sau cel bancar ar avea într-adevăr impact, dar sunt complicate din punct de vedere legal şi administrativ. De aceea, cele două zile acordate Comisiei Europene pentru a veni cu propuneri concrete sunt ca „viteza luminii” potrivit standardelor de la Bruxelles…

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG