Linkuri accesibilitate

Lavrov: Rusia nu preia „cutiile negre" ale avionului de pasageri malaiezian


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a declarat că Rusia nu are de gând să preia de la separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei „cutiile negre” ale avionului malaiezian doborât joi. „Nu plănuim să luăm aceste cutii. Nu plănuim să violăm normele existente pentru aceste situații”, a spus Lavrov într-un interviu cu televiziunea rusă de stat, citat de Interfax și Reuters. Lavrov a vorbit pe fundalul relatărilor controversate din tabăra separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei despre găsirea cutiilor negre care înregistrează comunicațiile de la bord și pot ajuta la elucidarea celor întâmplate cu avionul

Potrivit AP, un consilier al comandantului militar al rebelilor, rusul Igor Girkin, cunoscut cu pseudonimul Strelkov a spus în dimineața zilei că separatiștii au găsit opt din 12 mecanisme de înregistrare de pe avion.

Dar, ulterior, autoproclamatul lider al așa numitei Republici Populare Donețk, Aleksandr Borodai, a spus că „nu a fost găsită nici o cutie neagră”. „Sperăm că experții le vor repera și crea un tablou al celor întâmplate”, a spus Borodai, citat de AP. El a mai declarat că forțele separatiste care controlează zona prăbușirii avionului intenționează să accepte experți internaționali la fața locului. Dar a spus că „nu poate fi vorba” de vreun acord de încetare a focului cu Kievul.

XS
SM
MD
LG