Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Este ultima zi în care elevii care au luat note insuficiente la BAC se pot înscrie la sesiunea suplimentară de bacalaureat, care se va desfășura între 16 – 23 iulie. Potrivit rezultatelor finale ale primei sesiuni, anunţate luni, 45,25% din elevi au luat toate examenele de BAC, ceea ce înseamnă 12 487 de tineri.

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media organizează audieri publice la proiectul Codului Educație

EXPERT-GRUP” împreună cu „UNICEF” organizează lansarea studiului „Politici de susținere a familiilor cu copii: viziune de politici din Uniunea Europeană și recomandări pentru Republica Moldova”.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov este aşteptat în Slovenia, unde va continua discuţiile legate de proiectul South Stream, blocat pentru moment de obiecţiile Comisiei Europene, care acuză Gazprom de practici monopoliste.

Noul ministru de externe al Italiei, Federica Mogherini, se află la Kiev, de unde pleacă la Moscova pentru a discuta posibilitatea reluării negocierilor de pace. Italia deţine în acest moment preşedinţia prin rotaţie a Uniunii Europene.

La Bruxelles are loc reuniunea la nivel înalt, organizată de comisarul pentru extindere Stefan Fule la care va fi discutat sprijinul pentru Ucraina.

Iar seara,are loc prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal, Germania-Brazilia. Miercuri, a doua semifinală: Olanda-Argentina.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG