Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul zilei”


Invitatul rubricii este reporterul Cristina Bruma.

Ediția de mâine a cotidianului Evenimentul zilei vine cu noi informații de actualitate. Unul dintre subiectele principale este interviul cu o femeie-militar din Moldova, pacificator din partea ONU în Africa. „Noi transmitem sentimentul de securitate în rândul populației locale, în special, la femei și copii”, așa se intitulează materialul realizat de Olga Țîgănescu.

„Persoanele care toată viața muncesc pentru siguranța cetățenilor din țara lor sau chiar din afară, întotdeauna merită respect și admirație. Mai ales în cazurile când vorbim despre femeile militari, cărora le este mult mai greu să se adapteze la regimul dur al profesiei.

Olga Scripovscaia este femeia-militar care pe parcursul a 20 de ani lucrează în armată, la ora actuală având gradul de locotenent-colonel. Acum, aceasta este pacificator în Africa. Ne-a spus că pentru ea munca în armată constituie sensul vieții”. Ce alte lucruri interesante ne-a mai spus aceasta despre alegerea ei și cu ce se ocupă femeia-militar în Africa, citiți în interviul din paginile 8 și 9 ale ziarului.

6.000 de fermieri din Dubăsari, izgoniți de pe propriile terenuri. Pierderile suportate de țărani sunt de câteva zeci de milioane de lei”, este titlul unui alt material din pagina doi, scris de Ileana Rusu.

Primul satelit din Moldova, construit din entuziasmul studenților. Va fi lansat o dată cu integrarea în UE”, este titlul unui alt articol. De mai mulți ani, studenți și masteranzi de la Universitatea Tehnică din Moldova lucrează împreună cu profesorii lor la primul satelit al Moldovei. Acesta este aproape gata, cântărește 10 kilograme și va avea misiuni speciale în cosmos. Urmează să fie lansat o dată cu integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană”. Mai mult despre promisiunile oficialilor, care vor fi misiunile satelitului în cosmos și cât ne va costa lansarea acestuia, citiți în pagina 5 a ziarului. Acestea, dar și alte materiale le găsiți în Evenimentul zilei de mâine.

XS
SM
MD
LG