Linkuri accesibilitate

Miniștrii de externe ai Ucrainei, Rusiei, Franței si Germaniei ar urma să se întîlnească la Berlin pentru a discuta conflictul ucrainean


Potrivit unor surse diplomatice franceze, ministrii de externe ai Ucrainei, Rusiei, Frantei si Germaniei urmează să se intilneasca astazi la Berlin pentru a discuta ultimele evolutii din Ucraina, după ce a fost ridicat acordul de incetare focului de catre presedintele ucrainean Petro Poroşenko. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca odata cu darea ordinului pentru contraofensiva din estul Ucrainei, presedintele Poroşenko şi-a asumat întreaga răspundere politică si militară pentru aceasta acţiune si urmările ei. Şeful diplomatiei Rusiei, Serghei Lavrov, a vorbit, la rindul său despre „un nou ciclu de vărsare de sînge cu consecinte greu de prevăzut pentru Ucraina”. Purtatoarea de cuvint a Departamentului de stat american, Marie Harf, a spus ca situatia este urmărita cu atentie la Washington dar că liderul de la Kiev are dreptul să îşi apere propria ţară.

„Preşedintele Poroşenko a declarat un armistitiu pentru șapte zile, apoi l-a prelungit încă trei, dar separatistii, multi dintre ei, nu l-au respectat şi presedintele are dreptul să îşi apere ţara. ”

Ministerul rus de externe a spus că a avut loc şi o convorbire telefonica între Serghei Lavrov si secretarul de stat american John Kerry.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG